Állandó Oktatók

S. Hegyi Lucia

1981-ben végzett a Vámos Ilona Szakközépiskola ruhakészítő szakán. 1981-1985 között angol és francia női szabómesterként dolgozott. 1986-ban a Magyar Művészeti Alap tagja lett, mint divattervező iparművész. 1989-ben megalapította a Luan by Lucia márkanevet, mely azóta is az haute couture egyik kiemelkedő márkája Magyarországon.

Nagyszabású kulturális eseménynek számító divatbemutatóival és a hazai divat fellendüléséért végzett közösségi munkája által a magyar divatélet egyik emblematikus alakjává vált.
Nevéhez fűződnek még a további projektek: a barcelonai magyar olimpiai csapat ruhájának megtervezése; A miniszter félrelép című magyar film jelmeztervezése.
Díjai: Best Local Designer 1999-ben és 2001-ben; Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje 2007-ben. Az Akadémián a divattervezésen és stílusismereteken kívül a branding-et, a VIP-ügyfélmenedzsmentet és a cégvezetést érintő, 25 év alatt szerzett tapasztalait adja át.

 

Lukács Kati

1989-ban végzett a Vámos Ilona Ruhaipari Szakközépiskola női ruhakészítő szakán. Éveken keresztül dolgozott különböző cégeknél varrónőként. A Luan by Lucia Divatháznál 5 éve dolgozik. Szívéhez legközelebb az angol női ruhakészítés áll.

 

Dr. Papp-Vid Dóra

Öltözék-és textiltervező iparművész diplomáját 1999-ben szerezte meg, 2001-ben vizuális környezetkultúra művészeti tanár diplomát kapott a mai Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol jelenleg doktorandusz jelölt. Művészeti ösztöndíjjal 1998-ban és 2000-ben a berlini Universität der Künste textil szakán tanult, itt Vivienne Westwood óráit is látogathatta. 1996-ban a Lineapelle Milano nemzetközi divatrajz pályázaton első díjat kapott. A Lucia Stúdióban közel 16 éve különböző projektekben vesz részt (WAN by Lucia kollekciók tervezése 1999-től, Luan by Luci London kollekciók, divatbemutatók művészeti vezetése, szakmai előadások, diákok szakmai feladatainak összeállítása, konzultációk.) 1997 óta oktatással is foglalkozik, részt vett a Modell Divatiskola Iparművészeti-és Ruhaipari Szakközépiskola művészeti szakának kialakításában, tanított a KREA Művészeti iskolában, óraadóként az Óbudai Egyetemen oktat művészeti ismereteket. A Lucia Stúdió lelkes tagja.
 

Orosz Anikó

1994-ben diplomázott a Könnyűipari Műszaki Főiskola ruhamérnöki szakán, 1997-98 között pedig elvégezte a müncheni Müller Szabászati Akadémia szerkesztő-modellező, illetve szériázó tanfolyamát. A diploma megszerzése óta folyamatosan a szakmában dolgozik, kis- és középvállalatoknál mint szerkesztő, modellező, és gyártás előkészítő. Többéves ruhaipari szakmai tapasztalattal rendelkezik női ruházati vonalon, de gyerek és férfi ruházati szerkesztésben is szerzett tapasztalatot, valamint két magyar elismert divattervező, S. Hegyi Lucia és Náray Tamás mellett dolgozott évekig. Karrierje során mind a haute couture, mind a konfekcióba gyártás folyamataiba alapos betekintést nyert. Tapasztalait az Akadémián a modellező kurzus oktatójaként adja át. 
 

Sarkadi Nagy Martina

2001-ben végzett az Általános Vállalkozási Főiskolán vállalkozásszervező közgazdászként. Diplomamunkáját a ruhaiparról, azon belül is a mai magyar haute couture marketingjéről írta. 6 évig dolgozott a Divatháznál, eleinte marketing asszisztensként, majd marketing menedzserként. Több nagyszabású divatbemutató, majd számos kisebb művészeti est szervezője volt. Emellett kitanulta a reklámgrafika különböző területeit. Ezután 1 évig az Első Magyar Divattervezők Szövetségének titkára volt. Jelenleg a Luan Lélek-Forma Stúdió projektmenedzsere és a Lucia Divatakadémia munkatársa.

 

Sümeghy Claudia

Nemzetközi kapcsolatok szakos közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd elvégezte a Modart Művészeti és Divatiskola Divatmenedzser szakát. 21 éves kora óta rendelkezik saját vállalkozással, melynek fő profilja a pénzügyi és üzletviteli tanácsadás.  2011 óta a Luan by Lucia Divatház különböző projektjeiért felel, a márka brandmanagere és a Lucia Divatakadémia stratégiai vezetője. A Divatspecializációs modul és a Fashion Business Workshopok egyik oktatójaként célja, hogy minél több saját tapasztalatot osszon meg a hallgatókkal a kisvállalkozások indítása és működtetése, a divatmarketing és az értékesítés területén.  2014 szeptemberétől az Óbudai Egyetemen is tanít, könnyűipari kereskedelmet és marketinget. Lucia lányaként a Divatház falai közt nőtt fel, így nagyon közel áll hozzá a divat és minden, ami ehhez a kreatív iparághoz kapcsolódik.

 

Szabó Zsuzsanna

1985-ben végzett a Vámos Ilona Ruhaipari Szakközépiskola női és gyermekruha készítő szakán. 19 évesen kiváltotta iparengedélyét és saját szabóságot hozott létre. Közben kitanulta a férfi ruhakészítést is. 8 éve a Luan by Lucia Divatház varrónője. A bársony alapanyagból varrandó ruhák a kedvencei.

 

Varga Kati

1973-ban végzett a Vámos Ilona Ruhaipari Szakközépiskola emelt szintű képzésén francia női szabóként. Majd a Jelmezkészítő és Kölcsönző Vállalatnál dolgozott 12 évig, ott kezdett el a szabászattal foglalkozni. 1981-ben mestervizsgázott le női szabóként. 1995-től a Luan by Lucia Divatház szabásza. Jelenleg a cég főszabásza.

 

 

Accordion: 
Bezárás