Reflektív coaching családoknak, pároknak

Nem kell ahhoz ötgyerekes nagycsaládban élni, hogy párkapcsolatunkban problémák merüljenek fel. A család szoros egység, harmóniája könnyen borulhat, az egymással élők hogyléte mindenkire kihat. Elég, ha baj van a gyerekkel, egyik fél elvesztette az állását vagy a másik szerelmes lesz - ám nem feltétlenül a gondban lévő családtagot kell helyre tenni. Vannak helyzetek, amikor ez nem is lehetséges. Ebben az esetben a többieket is helyzetbe kell hozni. A folyamat alatt fontos felismerések születnek, ám külső segítség nélkül sokszor azt is nehéz megfogalmazni, mi az, ami nem működik. A krízisek félelmetesek, mert mindig az ismeretlent hozzák. A megdolgozott krízis viszont olyan erősödést, változást hozhat, ami egy új minőséget jelenthet az életünkben.

 

Módszertan:

A családokat vagy párokat ketten (egy férfi, egy nő) fogadjuk, hogy mindkét nem szempontjai képviselve legyenek. Ha valaki egyéni feldolgozást szeretne, választhat közülünk kísérőt.

Az első találkozáson feltárjuk a problémát, és „szerződést” kötünk, amelyben a folyamat céljait, kereteit fogalmazzuk meg.

Körülbelül tíz alkalom szükséges ahhoz, hogy a pozitív változás elinduljon. Egy alkalom másfél óra, s a találkozások általában kéthetenként követik egymást. Két találkozó között feladatokat is adunk (például családfa rajzolása, régi fényképek válogatása, meghatározott közös programok szervezése stb.), amelyek összhangban vannak a kitűzött célokkal, s támogatják a coaching sikerét.

A befejezett coachinghoz utánkövetés tartozik, így a pár hónap múlva ismét találkozunk, hogy megbeszéljük, mit sikerült hasznosítani a tapasztaltakból.

 

A coachok:

Berey Zita reflektív coach

Várady István reflektív coach

Accordion: 
Bezárás