Születéskorrekció

Életünket különböző programok irányítják, amelyek lehetnek generációs programok, de keletkezhetnek a fogantatáskor, magzati állapotban, a születéskor. Ritkán, vagy szinte soha nem tudatosul, hogy a visszatérő, megoldhatatlannak tűnő problémák hátterében a születési élmények állnak. Az eddigi nagyszámú tapasztalat birtokában egyértelműen kimondható, hogy a születés újraélése, és az így szerzett élmények integrációja kiemelkedően pozitív terápiás eredményekkel jár.

Születési történetünk egyike azoknak az életeseményeknek, amelyek során erős és dinamikusan ható sűrített élmények alakulnak ki. Ezek olyan, a tudattalanban megmaradó, testi-érzelmi töltésű élmény lenyomatok, amelyek kiemelten fontos szerepet játszanak az egyéni életútban. Meghatározzák, hogy hogyan észleljük önmagunkat, másokat, a világot. Befolyásolják cselekedeteinket, alakítják mindennapi élethelyzeteinket, döntéseinket, kapcsolatainkat, anyagi helyzetünket, egészségünket, az életvezetésünket, sorsunkat. A születés tudattalan élménye bizonyítottan összefüggésben van a pszichoszomatikus  megbetegedések, a rendszeresen visszatérő kínzó lelki tartalmak ( irreális kötődés, elengedési problémák, túlzott testsúly, társas kötődési, kommunikációs zavarok, önértékelési, elfogadási problémák, önbizalom hiány, kisebbrendűségi érzés,  fóbiák, szado-mazohista hajlamok, vagy a depresszió ) megjelenésével. Ezért célom az, hogy a transzlégzés és az irányított imagináció eszközeivel rekonstruáljuk a születés folyamatát. A terápia legfontosabb eleme a megértés, a tudatosítás. Majd a megélt emlékképek segítségével beazonosítjuk, feldolgozzuk, és szükség esetén korrigáljuk az egyénre jellemző életvezetési problémákat.  

Születésünk folyamatát négy szakaszra bontjuk, amit a születés négy mátrixának nevezünk. Minden mátrixban jellemző sűrített élmény alakulhat ki, ami a későbbiekben rendszeresen visszatérő problémák formájában jelenhet meg. 

Az általam vezetett, egyéni, három részből álló,  3x két, két és fél órás születéskorrekció lehetővé teszi a születés újraélését, az oldást és gyógyulást, az új életprogram beépítését, ezáltal a sors korrekcióját. A megélés folyamatában semmilyen elvárás nincs. Érdemes egyszerűen benne lenni és megélni az élményt. Tapasztalataim szerint a résztvevők különböző mélységekben idézhetik fel az emlékeiket. Van, aki képeket lát, van aki ”hallja” a történéseket és van aki „érzi” a vele történteket. Minden megélés egyaránt jól hasznosítható, nem cél a drámai misztikus megélés.

Első nap: A saját születés körülményeinek tudatos szóbeli felidézése, majd a születés élményének rekonstrukciója transzlégzéssel. Ennek folyamán kiderülnek azok a traumák, amik a lelki és fizikai problémák gyökerei. Itt indul a testi szinten blokkolt energiák oldása.

Második nap: A megélt élmények tudatosítása, a sűrített élmények tartalmi beazonosítása, és az életvezetési analógiák felismerése. A nemkívánatos tudattartalmak elengedése. Csakratisztítás.

Harmadik nap: A korábbi két alkalom tapasztalataira építve átírjuk a negatív mechanizmusokat és helyettük új életprogramot fogalmazunk meg és építünk be, ezáltal pozitív, kreatív, magasabb tudatosságú és minőségű sorsot hozunk létre.

Külön ajánlom a kisgyermekes anyukáknak, valamint a gyermekvállalás előtt állóknak, hogy saját születésük traumája ne befolyásolja gyermekük világra jöttét, illetve fejlődését.

A terápiát vezeti: Pankotay Éva

Accordion: 
Pankotay Éva

17 évig dolgoztam színházban, mint rendező munkatárs, utána minisztériumban, sajtóreferensként kommunikációs osztályon. Közben agykontrollt, pszichológiát, asztrológiát tanultam, a Tarot szimbolikáját magam is tanítottam. Életviteli tanácsadóként mindig is kutattam, hogy mi a háttere a hozzám fordulók megoldhatatlannak tűnő problémáinak. ( Rendszeresen visszatérő kínzó lelki tartalmak, irreális kötődés, elengedési problémák, túlzott testsúly, társas kötődési, kommunikációs zavarok, önértékelési, elfogadási problémák, önbizalom hiány, kisebbrendűségi érzés, fóbiák, depresszió.) Elvégezve a Transzperszonális Pszichológia és Légzésintézet kurzusait ráéreztem, hogy a megoldás a születési traumák feltárásában és feldolgozásában van, mivel ez teszi lehetővé a gyógyulást.Egyetemi tanár pszichológus ismerősömmel társulva, több éven át alkalmaztuk a „rebirthing” technikát, kiegészítve a megértés és a tudatosítás eszközeivel, csoportos formában, a kliensei számára. Az utóbbi három évben tevékenységemet egyénre szabottan végzem. A terápia folyamán felismerjük az egyén születési traumáit, tudatosítjuk az okozatait, oldjuk az ebből adódó életvezetési gondokat és új pozitív életprogramot építünk be. Az eddigi nagyszámú tapasztalat egyértelműen bizonyítja, hogy az így szerzett élmények integrációja kiemelkedően hatékony eredményekkel jár. A gyökérproblémák megoldása után, igény esetén lehetőség van újabb életcélok beépítésére is.

Bezárás