Guest lecturers

Benes Anita

A Daalarna tulajdonosa és vezető tervezője. 13 éve alapította meg a márkát, mára pedig a magyarországi esküvői ruha piac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált. A magyar divatszakma Benes Anitát 2012-ben és 2013-ban is az év esküvői öltözék tervezőjének választotta. 2013-ban elnyerte a GLAMOUR Women of the Year legjobb divattervezőnek járó díját. Munkáját nemcsak itthon, de külföldön is elismerik: a Kínában rendezett Miss World 2012 döntőjében a magyar szépségkirálynő Daalarna ruhája elnyerte a World Fashion Designer Award-ot, vagyis a legszebb estélyi ruhának járó díjat.

Benes Anita a Fashion Business Workshop sorozat egyik korábbi előadója volt.

 

Bujdosó Bianka 

Az ACG Advertising Agency Social Media divíziójának vezetője. Olyan márkák számára készített kampányokat, mint az E-ON, Cinema City, Heineken, Gösser, Tic Tac, Ferrero, Raiffeisen Bank, Kinder, Wattenergy, Strongbow. Már 3. éve a Gombold Újra tanácsadója, buyer koordinátora. Bloggerként dolgozott a Joy magazinnál, a Glamour-nál, újságíróként a Haszon Nőknek Magazinnál, a shopping.hu-nál.Társalapítója az OurFashion.hu-nak, mely az első Magyarországon befutott és elismert divatblog.

Bujdosó Bianka a Fashion Business Workshop sorozat egyik korábbi előadója volt.

 

Csajbók Mariann 

A LanceCom Kommunikáció tulajdonosa, 24 éves szakmai múlttal rendelkező stílustanácsadó. A LanceCom Kommunikáció 2006 elején alapult, a Louis Vuitton magyarországi megjelenésével, a világvezető francia luxusmárka kommunikációs és reprezentatív tevékenységét végezte. A cég a luxus- és divatipar számos eltérő tevékenységet folytató cégének hazai forgalmazóival dolgozik folyamatos, valamint időszakos megbízásokon. Ügyfél referenciái többek között: Louis Vuitton, Swarovski, Calzedonia, DVM group, Cruciani.

Csajbók Mariann a Luxury Branding kurzus oktatója, valamint a Fashion Business Workshop sorozat előadója is volt korábban.

 

Dániel Orsolya

A Budapesti Gazdasági Főiskolán kereskedelem és marketing szakirányon végzett. Tanulmányai mellett 2,5 évig egy multinacionális cégnél a Peek & Cloppenburgnál helyezkedett el, ahol lehetősége volt belelátni a kereskedelem mélyebb részeibe. 2012-ben az Ourstyle Boutique sales és store menedzsereként  került közel a magyar divat világához. A ONE Fashion Budapest egyik alapítója és értékesítési vezetője. 

Dániel Orsolya a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Décsi Julianna 

A ONE Fashion Budapest alapítója és kreatív igazgatója. Korábban az Ourstyle Boutique Marketing és Social Media menedzsere, másfél éven keresztül volt a magyar Cosmopolitan Magazin stylistja, jelenleg szabadúszó stylistként és stílustanácsadóként dolgozik hazai divatmagazinoknál. A HVG magazin kulturális rovatának egyik újságírója. Továbbá több magyar márka elindulását segítette brand menedzserként, valamint Rómában a Luca Foldes Studio SLR stylistja és sales asszinsztense volt. A Budapesti Műszaki Egyetemen és a római Sapienza egyetemen termék- és formatervező mérnökként, a Werk Akadémián stylistként végzett.

Décsi Julianna a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Dobos Emese

Textilrajzoló és modelltervező képzést végzett, majd a ruhaipari technikusi után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott művészettörténészként 2015-ben. Jelenleg a Stíler.hu és a The Game of Fashion állandó szerzője. Online újságírással foglalkozik, valamint szabadúszó divatújságíró. Dolgozott többek közt a Street Fashion Budapest-nél (a blogot vezette 2015 májusáig), a Rebellive blognál, a KULTer kulturális portál egyik szerzője, de írt külföldi (www.mdls.cz) online divatmagazinnak is, fashion reporter státuszban.  

Dobos Emese egyik Fashion Course-to-Go kurzusunk, a Fashion Writing oktatója.

 

Gerencsér Violetta 

Szervezet- és vezetésfejlesztő senior tréner, tanácsadó. 2010 óta a FranklinCovey, egyik legeredményesebb nemzetközi tréning cég magyarországi csapatának team leadere, senior trénere, tanácsadója. Az üzletfejlesztés, személyes eredményesség fejlesztés, vezetésfejlesztés, szervezetfejlesztés kiemelt szakértője. Külső tanácsadóként olyan vállalatok és intézmények szervezetfejlesztésében is közreműködött akik egyrészt multinacionáls nagyvállalatok, mint pl. a Magyar Telekom, az UniCredit Bank, Generali Biztosító, Magyar Nemzeti Bank, másrészt magyar tulajdonosi háttérrel működő sikeres KKV vállalatok, mint pl. Sió-Eckes vagy a MIRBEST csoport tagvállalatai.

Gerencsér Violetta a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Dr. Kádas Péter

A Startupdate blog szerkesztője, orvos, közgazdász, 17 éve sorozatvállalkozó. A DiverGen és a Brandvocat cégek társtulajdonosa. A Vállalkozók Országos Szövetségének Elnökségi tagja, a BIAC for OECD tanácsadója. A startup kultúra elkötelezett híve, az amerikai kockázati tőkebefektetési technikák szakértője.

Kádas Péter a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Keller Gabriella & Mácsai Mariann 

A Capsula Multibrand Store képviseletében. Az Andrássy úton található Capsula világhírű divatmárkákat sorakoztat fel, úgy mint Givenchy, Blumarine, Paul Smith. Gabriella a Capsula brandmenedzsere, Mariann pedig a buyere.

Keller Gabriella és Mácsai Mariann Fashion Business Workshop sorozatunk előadóiként szerepeltek korábban.

 

Kiss Ludmilla 

Közgazdász, marketingstratéga. Többek között olyan nemzetközi márkáknak nyújt sikeres branding- és marketingstratégiai tanácsadást, mint a Nespresso, Unilever vagy a Philip Morris Russia. 2003 és 2004 között a Bvlgari ékszerkampányainak koordinátoraként dolgozott az Ogilvy&Mather Milan-nál. 2008 óta a trendisnspiracio.hu, trendhunter.com és hasonló trendfigyelő oldalon is közreműködik trendhunterként, elemzőként. Számos nemzetközi szervezet marketing és kommunikációs tanácsadója. Milánóban él.

Kiss Ludmilla a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

Mohácsi Nusi

A Shamo bag márka indulását egy dél-kelet ázsiai körutazás inspirálta. Az ott szerzett élmények és tapasztalatok indítottak el az alkotás útján. Ezen a későbbi utazásaim során gyűjtött különleges ázsiai anyagokból, kellékelből dolgozom elsősorban. Foglalkoztatnak a textileken megjelenő szimbólumok, az őket övező hagyományok és általában a népi hiedelmek. Az így formálódó tapasztalataimat öntöm táskákba, ékszerekbe, párnákba és egyéb kiegészítőkbe. Szeretném, ha az átélt élmények visszaköszönnének az általam létrehozott tárgyakon, elrepítenének távoli tájak felé és utazásra, felfedezésre inspirálnak."

Mohácsi Nusi a DO IT YOURSELF - Bohém nyaklánckészítés workshop előadója.  

Molnár Dorka

A The Sense blog megálmodója és írója. 2010-ben végzett a KREA Művészeti Magániskola stylist szakán, ebben az évben kezdte el írni személyes és divatblogját, amit jelenleg nagyjából 40 ezren olvasnak havonta. Ezen kívül The Sense néven egy online árusításra tervezett, saját és hazai készítésű pólómárkát üzemeltet, illetve a Style.hu nevű online életmód és stílusmagazin divatszerkesztője, ahol naponta nagyjából 10.000 olvasóval osztja meg divatról szóló cikkeit. Korábban dolgozott divatszerkesztőként a Presztízs Style magazinnál, és szabadúszó illusztrátorként is. Bloggerként többek között a Joy, InStyle és Glamour magazinok, és külföldi lapok hasábjain is megjelent, és idén jelölték az Instyle Style Awards Legstílusosabb Blog díjára.

Molnár Dorka a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Nagy Zoltán 

Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik termelésszervezés és termeléstervezés, logisztika és anyagbeszerzés területén. Textilmérnök szakon végzett konfekció – kötőde specializációval a jászvárosi Gheorghe Asachi Műszaki Egyetemen. Varrodavezetőként, majd gyáregységvezetőként kezdte pályafutását a Steilmann Romania Rt-nél, majd termelési igazgatóként egy piacvezető női hálóruha és fehérnemű gyártónál (USA), a Komar Textil Kft-nél dolgozott. Itt a belföldi és külföldi varrodák munkáját tervezte és vezette, az anyagbeszerzésérért, az anyaggazdálkodásért és a hatékony árpolitikáért felelt. 2002-től indította el saját vállalkozását indított, ahol jelenleg 600 alkalmazottnak ad munkát. Az Europrima SRL megrendelő márkai között olyan nevek szerepelnek mint Marc Cain, Hugo Boss, vagy Marc O'Polo.

Nagy Zoltán a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

Nagy-György Borbála

2013 óta a GLAMOUR Online szerkesztője, írásai havonta olvashatóak a print magazinban is. Korábban kreatív-, valamint reklámügynökségeknél dolgozott, az ELTE-n végzett amerikanisztika-média szakon. Kedvenc témaköre az utazás, a zene és a filmek, illetve minden, ami a divathoz, popkultúrához kapcsolódik. Mottója: "You never know if you don't, go, you n ever shine if you don't glow!"

Nagy-György Borbála a How to be a Fashion Editor - Minden a GLAMOUR magazinról és a divatújságírásról kurzusunk előadója volt. 

Öhlmann Anita 

Kommunikáció szakon végzett PR szakiránnyal, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi karán szerzett másoddiplomát marketingkommunikáció szakon. 10 éve az ország egyik vezető rendezvényügynökségénél, a Special Event Kft.-nél dolgozik senior event manager-ként. 13 éve foglalkozik rendezvényszervezéssel, számos hazai divatesemény szervezésében működött közre, többek között az idén 6. alkalommal megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days és a két éve megrendezésre kerülő ELLE Fashion Show fűződik a nevéhez. A divateseményeken kívül több száz hazai és nemzetközi rendezvény lebonyolításában vett már részt. 

Öhlmann Anita a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Martyna Panczak

Divat PR szakértő és divatszerkesztő, a Lucia Divatakadémia első angol nyelven oktató előadója. 2008-ban kezdte karrierjét, gyakornokként dolgozott Barack Obama elnökválasztási kampányában. 2010-ben Barcelonában szociológia mesterdiplomát szerzett marketing és kommunikáció specializációval, majd a Central European University Public Policy szakát végezte el. Időközben a politika területéről a divatéra váltott, egy divatügynökségnél marketing és promóciós kampányokat készített olyan nemzetközi márkák számára, mint a Levi’s, a VAGABOND, az Intimissimi vagy a River Island. 2013-ban a Central Saint Martins Fashion Styling for Professionals képzését, 2014-ben pedig a Bocconi University Managing Fashion & Luxury Companies képzését végezte el. Jelenleg divatszerkesztőként és image consultantként dolgozik, illetve az online showroomként működő, feltörekvő közép-európai márkákat bemutató Sauté Couture website kommunikációs menedzsere. 

Martyna Panczak angol nyelvű Fashion Course-to-Go kurzusunk, a Fashion Brand Management oktatója.

Radisics Milán 
CEO, creative director / Radex Média Group 

Közösségi média szakértő, reklámszakember, grafikai tervező a Radex Media Group vezetője. Cégével eslők között kezdett közösségi médiával foglalkozni, ahol már hét éve kamatoztatja a 20 éves reklámügynökségi tapasztalatát. Több social média analitikai eszköz feltalálója, Facebook alkalmazások és kampányok alkotója. Social média üzletfejlesztéssel, tartalomgyártással, elemzéssel, tanácsadással, oktatással foglalkozik. A cégben közel 1.000.000 fős rajongói táborral kommunikálnak napi szinten különböző márkák oldalain keresztül. 

Szabad idejében a National Geographic ismert és díjazott fotósa. 

www.radex.hu 

Rohonczi Anita (Festy in style)

A 2009-ben indult Festy in style blog tulajdonosa és bloggere. 
2007-ben végzett az ELTE Térképész és Geoinformatikai szakán, tanult fél évig Németországban a Hochschule Karsruhe Chartographie und Geomatik szakán, jelenleg az ELTE Földtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2009-ben elkészítette Magyarországon az első Speciális Földrajzi Iskolai atlaszt látássérült diákok számára. 2011-ben előadta egyedülálló kutatásait a Nemzetközi Térképészeti Konferencián Párizsban és az OTKA keretén belül Buenos Airesben.
A blog indulása után két évvel már meghívást kapott a New York Fashion Week-re. Azóta minden évben részt vesz a nemzetközi divatheteken. A legnagyobb divatházak bemutatójára kap meghívást (Gucci, Cavalli, Desigual, Furla), és nemzetközi márkákkal folyamatos együttműködésben áll (Freywille, GAS, L'Oréal, Pandora, Swarovski, Microsoft). 2012-től egy évig a Cosmopolitan magazin bloggere volt, 2014-től pedig a Marie Claire online oldalán van saját rovata. Két éve az Index kiemelt bloggere, Facebookon 125 ezren, Instagramon 40 ezren követik.

Rohonczi Anita egyik Fashion Course-to-Go kurzusunk, a How to Blog oktatója.

 

 

Simonovics Ildikó 

1995-ben végzett művészettörténet szakon az ELTE Bölcsészettudományi Karán. 1997-től dolgozik a Kiscelli Múzeum Textilgyűjteményének vezetőjeként. Több sikeres kiállítás rendezője (többek között: 1997 - A divathölgy diszkrét bája, az elmúlt száz év női fehérneműi, 1999 - Francia Elegancia - divatkellékek Párizsból, 2004 - Fűzőtt ruhatár - Konsánszky Dóra ruhatervező iparművész kiállítása, 2007 - Kirakat: divat a szocializmusban, 2009 - 60 éves a Nők Lapja, 2012 - Street Fashion Múzeum). Idén védi meg doktori disszertációját a PTE Bölcsészettudományi Kar Újkortörténeti Tanszékének Interdiszciplináris doktori iskolájában. Kutatási területei: az öltözködés és divat Magyarországon 1945-89 között, a posztszocialista és kortárs divat, a Street Fashion.

Simonovics Ildikó a Fashion History dinner course egyik oktatója a Divatakadémián.

Süle Katalin

Művészettörténet, valamint angol nyelv és irodalom szakon diplomázott, jelenleg kreatív öltözködési tanácsadóként és gardrób menedzserként dolgozik. 2006-ban kezdett foglalkozni régi ruhák újraértelmezésével, átalakításával, és öltözködési tanácsadással, személyre szabott ruhatár kialakítással. A ketibredso.blog.hu és a ketibredso.blogspot.hu blogok alapítója és írója. Számos projektben vet részt karrierje során, többek között 2013-ban társalapítóként az Art Market Budapest The Art I Live In projektjében, 2014-ben pedig Viasat3-on futó Megruházlak című műsorban a Hét Tervezője díjt nyerte el. Vallja, hogy kreatív öltözködéssel, valós önismerettel és minimális odafigyeléssel kortól és nemtől függetlenül bárki megtalálhatja magában azt, ami az átlag fölé emeli.

Süle Katalin a Personal Styling Course oktatója a Divatakadémián.

 

Szabó Pálma 

Hazánk egyik legkeresettebb, legismertebb divatrendezvény-szervezője, rendezője, aki mintegy 15 évet tudhat maga mögött a hazai divatszakmában. A Sonia Produkciós Kft. ügyvezető igazgatójaként olyan bemutatók megszervezésére, lebonyolítására, és rendezésére kérték már fel, mint az Elle Fashion Show, a Marie Claire Fashion Days nemzetközi bemutatói, vagy az Italian Fashion on Tour. Ő álmodta meg, és szervezi az évente megrendezésre kerülő Gellért, a divat strandja! divattervezői pályázathoz kapcsolódó fashion show-t is. Kulcsfontosságúnak tartja a divatpiac, a trendek, és a divatirányzatok ismeretét a szakmában, célja show-rendezői ismeretek és a szakmai fogások átadása.

Szabó Pálma a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Szatmári Judit Anna 

Dr Szatmári Judit Anna a MOME öltözéktervező és vizuális kultúra tanár szakán szerzett diplomát (2007, 2008), majd az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Művelődéstörténet programjára nyert felvételt. Kutatási témája a két világháború közötti nemzetközi és magyar divat története, jelenleg disszertációján dolgozik. Viselet- és textiltörténetet oktat több felsőoktatási intézményben (Kaposvári Egyetem, BKF AMI, Modart). Társszerzője A Magyar Divat 1116 éve című kötetnek, mely a honfoglalástól a 21. század elejéig mutatja be a magyar divat történetét. 

Szatmári Judit Anna a Fashion History dinner course egyik oktatója a Divatakadémián, illetve a 10 stílusikon, aki megváltoztatta a divatot című előadás oktatója. 

 

Taraczky Olga 

Sales és marketing szakember, fő területei a brand management és a stratégiai tervezés. A Budapesti Közgazdasági Egyetemen diplomázott marketing szakon, majd a  Közép-Európai Egyetemen (CEU) szerzett MBA fokozatot értékesítés & marketing szakirányon. Szakmai karrierjét az amerikai MACY’s áruházak sajátmárkás termékeinek gyártáskoordinátoraként kezdte, majd a Ford Motor Company  közép és kelet-európai régiós központjának munkatársa lett, ahol különböző pozíciókat töltött  be sales, marketing és kommunikáció területén.  2006-ban kiskereskedelmi vezetőként felépítette a Louis Vuitton hazai szervezetét, és irányítása alatt nyílt meg az első luxus üzlet Magyarországon. A későbbiekben a GANT USA márkát forgalmazó vállalat ügyvezetője lett. Irányítása alatt, 7 új üzlet nyílt, megerősödött a brand hazai jelenléte, és 300%-os organikus növekedést könyvelhetett el a cég. A legutóbbi három évben a Marks&Spencer divatmárkát forgalmazó S. Modell  Zrt. vezérigazgatójaként átszervezte a vállalatot, új marketing és visual merchandising stratégiát vezetett be, új üzlet megnyitását gondozta és üzletek termékkínálatát alakította át.

Taraczky Olga a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Tóth András 

Divattervező, a USE unused márka alapító tagja. 2004-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem öltözéktervező szakán. Még az egyetemi évek alatt kezdett el közösen dolgozni Füzes Eszterrel és Godena-Juhász Attilával, és az elért sikerek nyomán született meg a trió márkája, a USE unused, mely alapítása óta négyszer nyerte el a Hungarian Fashion Awards díjat, a legjobb tervező kategóriában. Már 2005-ben bemutatkoztak külföldön, először a párizsi divathéten, majd később Tokióban és New Yorkban is, valamint olyan neves magazinok hasábjain tünt fel a márka, mint a Surface, a Vogue Italia, a New York Times vagy az InStyle. Mára a USE unused az egyik legsikerebb magyar márka. A tervezés mellett Tóth András a márka sajtókapcsolataiért felel, valamint divattervezést tanít a KREA- Művészeti Iskolában.

Tóth András a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

 

Walitschek Csilla 

A vállalkozásfejlesztés, változásmenedzsment és humán-erőforrás tudományának szakértője. Tizenkét évig dolgozott itthon és külföldön a print és online médiában, majd a Libri Könyvkereskedelmi Kft. később a Port.hu internetes médiavállalat ügyvezető igazgatója volt. 2008-ban megalapította a digitális újságosstandot üzemeltető Five International Kft-t. Jelenleg a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatói posztját látja el. Alapító tagja a TEDx Mecénásainak, mentora az 50 tehetséges magyar fiatal programnak.

Walitschek Csilla a Fashion Business Workshop sorozat egyik előadója volt korábban.

Accordion: 
Close