AlexaK & DoroI csapata

AlexaK & DoroI csapat tagjai: Könczöl Alexandra és Illés Dorottya, a kollekció tervezői; Deák János gyártásvezető;Gucsi Nikolett, stylist; Kalmár Eszter Estilla, kiegészítő tervező. 

 

Könczöl Alexandra

"A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti karán, Kézműves szakon, öltözéktervező szakirányon szereztem alapdiplomát 2015-ben. Ugyanebben az évben a XXXII. OMDK versenyén országos első helyezést értem el Craft II. kategóriában alapanyag kísérletsorozatommal. Jelenleg a Budapest Metropolitan Egyetem Divat és Textiltervező mesterszakán tanulok, emellett pilates gerinctornát oktatok. 2016-ban lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek az LBL két kollekciójának létrehozásában. A gyakorlati tapasztalat megszerzése mellett szeretnék a későbbiekben saját, sikeres divatvállalkozást és mozgásstúdiót indítani."

 

 

Illés Dorottya

"A Modell Divatiskolában mintatervező ás textilfestő szakon végeztem, majd a KREA Kortárs Művészeti Iskolában szereztem diplomámat divattervezés szakon. Ez évben lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek az LBL két kollekciójának létrehozásában, ami által betekintést nyerhetek a márka működésébe és felépítésébe, hogy a későbbiekben az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva sikeres vállalkozást tudjak indítani. Célom a kézműves technikák bevonása egy jelenleg fast-fashion által meghatározott piacra, azaz egyedi értéket képviselő ruhadarabok és kiegészítők létrehozása."

 

 

Deák János

"A 2006-os Szakma Kiváló Tanulója verseny keretén belül szereztem bizonyítványt Nőiruha-készítőként. Két évvel később nyertem felvételt az Óbudai Egyetem Ipari termék és formatervező mérnök szakára ahol jelenleg végzős hallgató vagyok. Több lépcsőben teljesítettem szakmai gyakorlatot a Luan by Lucia divatháznál, ennek keretében részt vehettem többek között a 2012 és 2013-as Design héten. Jelenleg a divatház második vonalának az LBL kollekcióinak gyártásszervezésében veszek részt."

 

 

Kalmár Eszter Estilla

"2012-ben végeztem a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakképző Iskolában ötvös-aranyműves szakon. Utána diplomát szereztem a Budapesti Metropolitan Egyetem kézműves szakán festett nyomott textilműves szakirányon. Egy éve építem a saját brandemet Tillu név alatt. A főiskolán nagyon sokat kísérleteztem anyagokkal, amiket az ékszereimben is tovább vittem a fémmel kombinálva."

 

Gucsi Nikolett (Gucsi)

"A BKF design és művészetelmélet szakán diplomáztam. Már gyerekoromtól kezde érdekel a divat, mindig lapozgattam az aktuális divatmagazinokat, azonban sokáig nem tudtam, hogy merre is induljak, míg nem egy szerencsés véletlennek köszönhetően megismertem Frák Péter stylistot. Másfél évig voltam az asszisztense és neki köszönhetően több izgalmas projektben vehettem részt, illetve dolgozhattam együtt a hazai szakma legjobbjaival. Péternek hála, nagyon erős vizuális látásmódom alakult ki és ennek nagy hasznát veszem a fotózások alkalmával is. Fő inspirációs forrásomnak a mai független, erős nőket tartom, de szeretem figyelni a fiatalabb generáció öltözködését, hiszen ők már sokkal bátrabban merik kombinálni a különböző ruhadarabokat, stílusokat. A munkáim során szeretek játszani a különböző textúrájú anyagokkal, felületekkel. Ez az a terület, ahol igazán kiélhetem a kreativitásomat. A divat nem csak a munkám, a szerelmem is."

Accordion: 
Bezárás