Örökségünk

S. HEGYI LUCIA a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett magyar divattervező, a Luan by Lucia divatház ügyvezető igazgatója, vezető tervezője, a Lucia Divatakadémia oktatója és a Luan Lélek-Forma Stúdió - Soul Branding vezető tanácsadója. Fő missziója a belső és a külső egyensúlyba kerülésének segítése, a magyar kézműves értékek megőrzése, és a fiatal tehetségek támogatása.

Accordion: 
A Luan születése

1986-ban a Magyar Művészeti Alap tagja lett és Kovács Andorral közösen megalapította a "Luan" márkanevet, Budapesten pedig a Haris köz 1. szám alatt üzletet is nyitottak.

A Lucia Stúdió Kft. 1990-ben alakult, azzal a küldetéstudattal, hogy a magyar divatot újra az őt megillető helyen kezeljék, mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten, azáltal, hogy prémiumkategóriás, egyedi ruhaköltemények alkotóműhelyeként, csak a legnemesebb alapanyagok felhasználásával, méretes női szabóságként működik. 

Nemzetközi sikerek

1992-ben a barcelonai női magyar olimpiai csapat formaruháját tervezte és kivitelezte, majd 1997-ben "A miniszter félrelép" című film jelmeztervezője volt férjével, Sümeghy Bélával.

Több nemzetközi eseményen is megjelenik, mint a bécsi Offline divathéten, a müncheni Mode Woche-n, és a düsseldorfi Igedo-n. A nemzetközi sajtóban is számos alkalommal írtak róla, olyan lapokban mint a Los Angeles Times, Stern, Brigitte, Le Figaro, Collezioni Donna, Le Journalist, és a Draper’s Records WWB.

Díjak

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara - Aranykéz (2014)

Best of Budapest - Amongst the Best Fashion Designers (2013)

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2007)

Best of Budapest - Best Local Designer Díj (1999, 2000, 2001)

Lovagkereszt Érdemrend Díj (2007)

Bezárás