top of page

This is a great place to tell people more about yourself and peak their interest.

For more info, they can follow you on social in a click.

A LUAN BY LUCIA UNIVERZUM

KÖSZÖNTÜNK A HOLISZTIKUS MEGJELENÉS HÁZÁBAN

Megismerés és megismertetés, látás és láttatás, megértés és megértetés. Kétféle világ, egységben az egyénben. Az egyik kifelé figyel, alakítja a külső képet, környezetét vizsgálja és metszéspontokat keres. A másik a belsőt képviseli, az egyén legáhítottabb, legigazabb valóságát és azt próbálja megmutattatni. Egyiknek sincs könnyű dolga. Ráadásul mindkettő szereti önállóan járni útján, a külső magasztosan tetszelegne, a belső fittyet hányva terpesztene. Nem kell választanunk. Össze kell hangolnunk. A holisztikus megjelenés alakítása eképp kezdődhet el.

 

Figyelembe vesszük egyéni öltözködési stlíusod, szokásadat, megismerjük külső és belső hangodat és megmutatjuk, hogyan tudod tudatosan alakítani saját harmóniádat.

 

Ismerd meg a holisztikus elegancia alkotóházát, ahol a megjelenésed és az egyéniséged kéz a kézben jár!

S. HEGYI LUCIA
DSC_0437.jpg
TÖRTÉNETÜNK
IMG_8247_ff.jpg
ELISMERÉSEINK
SZEMÉLYESSÉG

Alkotói filozófiánk

TRADÍCIÓ

Hét lépéses alkotói folyamatunk

MINŐSÉG

Választékos anyaghasználat

S. HEGYI LUCIA

Lucia

 

A LUAN BY LUCIA DIVATHÁZ VEZETŐ TERVEZŐJE

Ma már egyre többen érzékeljük, hogy a megjelenés nem csupán a külső, és nem is csupán a belső. Tapasztaljuk, hogy ezek összetartoznak, egyik hatással lehet a másikra. Ez a holisztikus szemlélet alapja.

 

"Intuícióim és tapasztalataim hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek egyensúlyba kerüljenek, a külső és a belső egymásra hangolva, egységet alkosson."

 

Ehhez felmérjük és figyelembe vesszük a megrendelő közvetíteni kívánt minőségeit, és már el is kezdődik a közös alkotási folyamat, mely egy folyamatos megismeréssé, a ruha-alkotás pedig egyfajta ön-meg-alkotássá is válik.

Aki hozzánk betér - legyen magánszemély vagy egy vállalat munkatársa - szeretne harmóniát teremteni megjelenésében, hogy az a lehető leghitelesebben képviselhesse személyiségét.

 

"Vagyok aki vagyok, én vagyok Én."

DSC_3504.jpg

TÖRTÉNETÜNK

Történetünk

1989-ben S. Hegyi Lucia Kovács Andorral közösen megalapította a "Luan"divatmárkát, mely égisze alatt elindultak a közös alkotás útján. Bár a kollaboráció harmóniából született, hosszútávú fenntarthatósága hamar megkérdőjeleződött, ezért a ’90-es évek elején a tervezőnő belső hangjára hallgatva egy nehéz döntést hozott: önálló tervezői pályára lépett. Családtagjai bevonásával a márkát Luan by Lucia néven folytatta tovább azzal a küldetéstudattal, hogy a magyar divatot, mint szabad és független élő lényt újra az őt megillető helyen kezeljék, mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy a 90’-es évek Budapestjén, a “butikkorszak” virágzása idején a Luan by Lucia felső kategóriás, egyedi ruhaköltemények alkotóműhelyeként a nehezebb utat választotta: a gyors növekedés helyett az időtálló luxusmárka-építés irányát.

 

A 2000-es évek elején a Luan by Lucia külön márkanéven indított konfekcióvonalával megjelent a nemzetközi piacon, többek közt a Harrods áruházában, de a sorozatgyártás által diktált feltételekkel, a szezonalitásból fakadó állandó rohanással és a ruhák személytelenségével a vezető tervező nem tudott azonosulni. Közel két évtizede már, hogy a divatház a slow fashion alapelveit tudatosan alkalmazva, holisztikus szemlélettel alkotja ruhakölteményeit személyiségre, alkatra, évszaktípusra és lélekre szabva.

ELISMERÉSEINK

Díjak

2016                 A Magyar Tehetség Nagykövete

2014                 Aranykéz díj - Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

2013                 Best of Budapest - Amongst the Best Fashion Designers

2007                A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje

1999-2001      Best of Budapest - Best Local Designer Díj (1999, 2000, 2001)

1992                 Magyar olimpiai csapat formaruháinak tervezése és gyártása (Barcelona)

SZEMÉLYESSÉG

Személyesség

ALKOTÓI FILOZÓFIÁNK

Divatházunk mindig az egyén értékeit állította középpontba. Az eleganciát, kézművességet és egyediséget holisztikus szemléletmóddal ötvözzük, hogy méltó partnerként szolgáljunk azon Nők számára, akik tudatosan törekednek testi, lelki és szellemi egyensúlyuk megteremtésére és megjelenésüket illetően a legmagasabb minőség mellett teszik le voksukat. Ez a holisztikus szemlélet alapja.

Az alkatra, évszaktípusra, személyiségre és lélekre szabott ruhaköltemények születése által lehetőség nyílik az egyéniség ismeretlen területeinek felfedezésére is, így a végeredmény nemcsak egy életre szóló alkotás, hanem a szabadság és a magunkra fordított idő luxusának élménye.

TRADÍCIÓ

Tradíció

HÉTLÉPÉSES ALKOTÓI FOLYAMATUNK

 

"A legtöbb, amit másoknak adhatsz, az a minőségi idő."

 

Ismerősen cseng?

Egyik legfőbb alapelvünk, melyet azzal a kiegészítéssel illettünk, hogy nem csak másoknak, de Magadnak is ez a legtöbb, amit megadhatsz. Szánj magadra annyi időt, amennyit megérdemelsz!

Az elmúlt évtizedek során tradícióvá vált az az alkotói gyakorlat, mely lehetőséget ad az alkati adottságok és a személyiség rejtett kincseinek feltérképezésére.

Legyen egy konkrét alkalom, amire nálunk szeretnél öltözéket készíttetni, vagy válj a holisztikus utazás részesévé, az alábbi hétlépéses folyamaton haladunk végig Veled:

  1. Ismerkedő beszélgetés –igényfelmérés, személyes preferenciák egyeztetése, meglévő ruhatár feltérképezése

  2. Luan by Lucia kérdőív kitöltése és kiértékelése

  3. Méretvétel

  4. Anyag- és kiegészítő-választás

  5. Saját molino próbája

  6. Öltözékek próbái, igazítások (2-4 alkalom)

  7. Megjelenés a kész alkotásban

Ez a folyamat biztosítja azt, hogy a számodra készülő alkotás valóban személyiséged testi, lelki, szellemi legjavának fizikai megerősítése lehessen.

Az alkotási folyamat hossza az öltözék összetettsége, az anyagok beérkezése és az egyeztetett időpontok függvényében két hét és három hónap között változhat. Kivételt képeznek ez alól a Bespoke Budapest szolgáltatás keretében készített alkotások.

MINŐSÉG

Minőség

VÁLASZTÉKOS ANYAGHASZNÁLAT

Alkotásaink nívója a felhasznált anyagok minőségénél kezdődik, hiszen a modellek kiindulópontjaként alapozzák meg a végső értéket. Divatházunk elhivatott a legmagasabb minőségű kelmék felhasználását illetően: kezdve az angol James Hare kiváló selymeitől a francia Dormeuil finom gyapjúszövetein át, egészen a Holland & Sherry cashmere és bouclé anyagáig felhasznált kelméink színe-java neves textilmanufaktúrák alkotása. Mindez nagymértékben hozzájárul a Luan by Lucia öltözékek egyedi és időtálló jellegéhez.

Az elmúlt évtizedben divatházunk portfóliója ezen filozófia mentén bővült a divatszakmai egyéni képzéseket kínáló Lucia Divatakadémiával és a test-lélek-szellem együttes fejlesztését segítő Luan Lélek-Forma Stúdióval.

Ismerkedj alkotásainkkal, vagy nézz körül szolgáltatásaink oldalán:

bottom of page