This is a great place to tell people more about yourself and peak their interest.

For more info, they can follow you on social in a click.

A LUAN BY LUCIA UNIVERZUM

KÖSZÖNTÜNK A HOLISZTIKUS MEGJELENÉS HÁZÁBAN

Megismerés és megismertetés, látás és láttatás, megértés és megértetés. Kétféle világ, egységben az egyénben. Az egyik kifelé figyel, alakítja a külső képet, környezetét vizsgálja és metszéspontokat keres. A másik a belsőt képviseli, az egyén legáhítottabb, legigazabb valóságát és azt próbálja megmutattatni. Egyiknek sincs könnyű dolga. Ráadásul mindkettő szereti önállóan járni útján, a külső magasztosan tetszelegne, a belső fittyet hányva terpesztene. Nem kell választanunk. Össze kell hangolnunk. A holisztikus megjelenés alakítása eképp kezdődhet el.

 

Figyelembe vesszük egyéni öltözködési stlíusod, szokásadat, megismerjük külső és belső hangodat és megmutatjuk, hogyan tudod tudatosan alakítani saját harmóniádat.

 

Ismerd meg a holisztikus elegancia alkotóházát, ahol a megjelenésed és az egyéniséged kéz a kézben jár!

S. HEGYI LUCIA
TÖRTÉNETÜNK
ELISMERÉSEINK
SZEMÉLYESSÉG
TRADÍCIÓ
MINŐSÉG

S. HEGYI LUCIA

 

 

A LUAN BY LUCIA DIVATHÁZ VEZETŐ TERVEZŐJE

Ma már egyre többen érzékeljük, hogy a megjelenés nem csupán a külső, és nem is csupán a belső. Tapasztaljuk, hogy ezek összetartoznak, egyik hatással lehet a másikra. Ez a holisztikus szemlélet alapja.

 

"Intuícióim és tapasztalataim hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek egyensúlyba kerüljenek, a külső és a belső egymásra hangolva, egységet alkosson."

 

Ehhez felmérjük és figyelembe vesszük a megrendelő közvetíteni kívánt minőségeit, és már el is kezdődik a közös alkotási folyamat, mely egy folyamatos megismeréssé, a ruha-alkotás pedig egyfajta ön-meg-alkotássá is válik.

Aki hozzánk betér - legyen magánszemély vagy egy vállalat munkatársa - szeretne harmóniát teremteni megjelenésében, hogy az a lehető leghitelesebben képviselhesse személyiségét.

 

"Vagyok aki vagyok, én vagyok Én."

TÖRTÉNETÜNK

 

1989-ben S. Hegyi Lucia Kovács Andorral közösen megalapította a "Luan" márkanevet, majd a ’90-es évek elején szétváltak útjaik. A tervezőnő és családja a márkát Luan by Lucia néven folytatta tovább azzal a küldetéstudattal, hogy a magyar divatot újra az őt megillető helyen kezeljék, mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten. A 90’-es évek Budapestjén, a “butikkorszak” virágzása idején a Luan by Lucia felső kategóriás, egyedi ruhaköltemények alkotóműhelyeként a nehezebb utat választotta: a gyors növekedés helyett az időtálló luxusmárka-építés irányát.

 

A 2000-es évek elején a Luan by Lucia külön márkanéven indított konfekcióvonalával megjelent a nemzetközi piacon, többek közt a Harrod’s polcain, de a sorozatgyártás által diktált feltételekkel, a szezonalitásból fakadó állandó rohanással és a ruhák személytelenségével a vezető tervező nem tudott azonosulni. Közel két évtizede már, hogy a divatház a slow fashion alapelveit tudatosan alkalmazva, holisztikus szemlélettel alkotja ruhakölteményeit a személyiségre, alkatra, évszaktípusra és lélekre szabva.

ELISMERÉSEINK

 

A Magyar Tehetség Nagykövete (2016)

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – Aranykéz díj (2014)

Best of Budapest - Amongst the Best Fashion Designers (2013)

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2007)

Best of Budapest - Best Local Designer Díj (1999, 2000, 2001)

Magyar olimpiai csapat formaruháinak tervezése és készítése (1992-Barcelona)

SZEMÉLYESSÉG

 

ALKOTÓI FILOZÓFIÁNK

Divatházunk mindig az egyén értékeit állította középpontba. Az eleganciát, kézművességet és egyediséget holisztikus szemléletmóddal ötvözzük, hogy méltó partnerként szolgáljunk azon Nők számára, akik tudatosan törekednek testi, lelki és szellemi egyensúlyuk megteremtésére és megjelenésüket illetően a legmagasabb minőség mellett teszik le voksukat. Ez a holisztikus szemlélet alapja.

Az alkatra, évszaktípusra, személyiségre és lélekre szabott ruhaköltemények születése során lehetőség nyílik az egyéniség ismeretlen területeinek felfedezésére is, így a végeredmény nem csak egy életreszóló alkotás, hanem a szabadság és a magunkra fordított idő luxusának élménye.

TRADÍCIÓ

 

HÉT LÉPÉSES ALKOTÓI FOLYAMATUNK

 

"A legtöbb, amit másoknak adhatsz, a minőségi idő."

 

Ismerős a bölcselet, igaz?!

Alapelveink között tartjuk számon ezt az igazságot és azzal a kiegészítéssel hirdetjük, hogy a legtöbb, amit Magadnak adhatsz, szintén a minőségi idő. Szánj magadra annyit, amennyit megérdemelsz!

Az elmúlt évtizedek során tradícióvá vált az az alkotói gyakorlat, mely lehetőséget ad az alkati adottságok és a személyiség rejtett kincseinek feltérképezésére.

Legyen egy konkrét alkalom, amire nálunk szeretnél öltözéket készíttetni, vagy indulj neki a holisztikus utazásnak meglévő alkotásainkból inspirálódva, az alábbi hét lépéses folyamaton haladunk végig Veled annak érdekében, hogy a számodra készülő alkotás valóban személyiséged legjavának fizikai megtestesülése legyen:

 1. Ismerkedő beszélgetés –igényfelmérés, személyes preferenciák egyeztetése, meglévő ruhatár feltérképezése

 2. Luan by Lucia kérdőív kitöltése és kiértékelése

 3. Méretvétel

 4. Anyag- és kiegészítő-választás

 5. Saját molino próbája

 6. Öltözékek próbái, igazítások (2-4 alkalom)

 7. Megjelenés a kész alkotásban

Az alkotási folyamat hossza az öltözék összetettsége, az anyagok beérkezése és az egyeztetett időpontok függvényében két hét és három hónap között változhat. Kivételt képeznek ez alól a Bespoke Budapest szolgáltatás keretében készített alkotások.

MINŐSÉG

 

VÁLASZTÉKOS ANYAGHASZNÁLAT

Alkotásaink nívója a felhasznált anyagok minőségénél kezdődik, hiszen a modellek kiindulópontjaként megalapozzák a végső értéket. Divatházunk elhivatott a legmagasabb minőségű kelmék felhasználását illetően: kezdve az angol James Hare kiváló selymeitől a francia Dormeuil finom gyapjúszövetein át, egészen a Holland & Sherry cashmere és bouclé anyagaig felhasznált kelméink java neves textilmanufaktúrák alkotása, mely nagymértékben hozzájárul a Luan by Lucia öltözékek egyedi és időtálló jellegéhez.

Az elmúlt évtizedben divatházunk portfóliója ezen filozófia mentén bővült a divatszakmai egyéni képzéseket kínáló Lucia Divatakadémiával és a test-lélek-szellem együttes fejlesztését segítő Luan Lélek-Forma Stúdióval.

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 62., I/7

+36 1 311 5895      +36 70 368 8074 

 • Luan by Lucia Facebook
 • Luan by Lucia Instagram
 • Luan by Lucia YouTube
 • Luan by Lucia Pinterest

©2020 by Luan by Lucia.